Casino

Viihde24

Sama mies tuhansien Hollywood-trailereiden äänenä - tältä hän näyttää

30. päivä elokuuta 2013 kello 16:05 kategoriaan

Jos olet koskaan käynyt elokuvateatterissa, olet varmasti kuullut tämän miehen äänen. Yhdysvaltalainen Hal Douglas on yksi tunnetuimmista traileri-äänistä. Hän aloitti äänityöläisenä jo 1970-luvun alussa, ja on toiminut muun muassa Disney- ja History Channelin virallisena äänenä.

Tässä tuore dokumenttivideo miehen urasta ja siitä, miten hän tuottaa äänensä:

Douglasin, ja etenkin hänen edesmenneen kollegansa Don LaFontainen, suusta on kuultu usein “In a World…” -fraasi, joka toistuu monessa trailerissa hieman eri muodossa. Douglas on myös parodioinut itseään tästä hokemasta:

Ääninäyttelijänä Douglasia tunnetumpi lienee vain Don Lafontaine. Vuonna 2008 kuollut LaFontaine spiikkasi urallaan yli 750 000 TV-mainosta ja 5 000 elokuvatraileria. Äänenmurros muutti aikoinaan 13-vuotiaan pikku-Donin äänen lopullisesti. Tässä lyhyt dokumentti hänen urastaan:

Moni stand-up-koomikko on myös ottanut “elokuva-äänen” omaan esitykseensä. Yksi tunnetuimmista on Pablo Franciscon Preview Guy, joka esittelee esimerkiksi sen, miten elokuva-ääni toimisi arjen eri tilanteissa. Tässä pätkässä imitaation kohteena on legendaarinen LaFontaine:

Jutun avainsanat: , , . Klikkaamalla avainsanaa listataan muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Jutun lyhyt osoite on viihde24.com/364

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua sekä Nimi että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa, eikä sitä näytetä julkisesti.


Musiikkiuutiset
Hömppäuutiset
Trailerit
Trailerit
Viihde24